Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Ett överskott till välgörande ändamål

Malistyrkan

Många militära förläggningar är utrustade med en mäss dit man kan gå för att umgås, äta och dricka gott. Det är lite jobb och för att få allt att fungera har Camp Nobel en mässförening med engagerade frivilliga som rår om verksamheten. Nu har Mali 10:s mässförening räknat kassan och föreningen har gått med överskott!

Mässkassan räknas.

Utbudet är enkelt men genialt; snacks, läsk och alkoholfri öl. Allt serverat utomhus med några enstaka ljusgirlanger mellan gästen och en stjärnklar himmel. Med den affärsidén är succén väntad och överskottet från verksamheten given.

Sång och samkväm på Maffes veranda.

Det bestämdes tidigt att ett eventuellt överskott skulle skänkas till välgörande verksamhet. På det viset kommer mässens verksamhet fler till godo och en inhandlad läsk kan närmast ses som en god gärning.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *