Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Egyptier, egyptier överallt egyptier…

Malistyrkan

Egypten valde att toppa laget inför returmötet med den svenska kontingenten. Den första matchen spelades på bortaplan för de båda nationerna – i samband med en längre patrull i Douentza, cirka 20 mil söder om Timbuktu.

Skott mot mål.

Returmatchen spelades väsentligt närmare Camp Nobel. Bara ett stenkast från den svenska förläggningen på en fotbollsplan inne hos den egyptiska styrkan. Fortsatt bortaplan för de svenska spelarna alltså men hemmaplan för motståndarna.

Dålig studs i bollen – för svensk del.

Det märktes dessvärre. Över den röda lateritsanden studsar bollen som den själv önskar och denna dag studsade den allt som oftast egyptiernas väg. Den svenska kontingenten gjorde upprepade försök att bryta igenom och ta sig fram till motståndarnas mål men det visade sig vara mycket svårt. Det dök snabbt upp nya motspelare som stoppade svenskarna och stundtals kändes det som att egyptierna var överallt – samtidigt.

Egyptiska spelare dök ständigt upp och störde det svenska spelet.

Trots förlust var humöret i det svenska laget och medföljande supportrar gott. Och förhoppningen är att det blir fler matcher med våra grannar framöver.

God stämning mellan de båda lagen.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu etablerar sig den svenska styrkan i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *