Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

(Världens bästa) coverband i camouflage

Malistyrkan

Spontan svensk-fransk pardans uppstod. Hemma i Sverige krävs fortfarande danstillstånd enligt ordningslagen.

Kräftor, kaffe och godis. Tre saker bäst som svenska.
Fältartisterna är en fjärde.
På lördagskvällen rockade de rumpan av supercampen.

Förväntningar var stora efter fredagens smakprov. Då bjöd Fältartisterna – i den här upplagan bestående av Mia Nilö, Linda Grenholm, Stefan Nykvist, Christoffer Olsson, Martin Ehntorp, Sofie Conte och Tomas Boström – på ett musikquiz på Maffes. Men nu var det konsert ute på internationella supercampen, inte bara för svenskar utan för alla nationaliteter.
Och jösses vad det rockade: från första ackorden i U2:s ’Pride (In the name of love)’ till sista tonerna av Rihannas ’Four five seconds’ fick den talrika publiken se vad världens bästa coverband i camouflage kunde prestera.

Fältartisterna, under ledning av Mia Nilö.

Duettdags.

Mobilkamerorna gick varma – nu är Fältartisterna snart kända i Egypten.

Tyska toner toppen
I snart 70 år har Försvarets Fältartister varit en del av den svenska frivilligrörelsen, med uppgift att stödja Försvarsmakten med personalvård i form av musik och artisteri. Och personalvård i dess renaste form bjöds det på: I den finstämda duetten ’Shallow’ från filmen ’A Star Is Born’ till mer rock av Judas Priest (Breaking the law) och Highway to hell med AC/DC. Absolut hårdast var dock den brutala versionen av tyska Rammsteins ’Du hast’.
Längst fram vid scenen fanns så klart de flesta ur Mali 10, tillsammans med en rad fransmän som tjänstgör i Operation Barkhane.

Sofie Conte, flinkare än Yngwie Malmsteen och mer growlig än Till Lindemann.

Förtjusta fransmän.

Ingen konsert är komplett utan att nån crowdsurfar.

Fransk-svensk kamratskap
Efter flera extranummer – Carolas ’Fångad av en stormvind’ vann fransmännens hjärtan och spontanbugg uppstod – kunde glada, nöjda Mali 10:or vandra hem till Camp Nobel, en del nynnandes på sista låten med Rihanna och textraden ”Just tryna make it back home by Monday”.
Snart, mycket snart…

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu etablerar sig den svenska styrkan i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

2 kommentarer

  • Carina A 10 november 2019 17:42

    Ser framför mig hur det rockas och glädjen i att ni har det gött, tack för att ni delar med er.

  • Ellinor J K 11 november 2019 16:18

    Underhållning som ni är så väl värda, hoppas ni njöt och rockade loss ordentligt!
    Nu är ni snart hemma alla, efter många månader av fina insatser i missionen.
    Stolt mamma/Ellinor❤

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *