Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Efterlängtade elvor

Malistyrkan

Planering inför inköpsrundan. Algot från Mali 10 och Lars från Mali 11 tar hjälp av loka expertis.

Efter några månaders stiltje sjuder åter Camp Midgård i Bamako av liv.
Förklaringen? Mali 11:s NSE och två vaktgrupper är på plats.
– Det känns jättebra att de är här. Samtidigt känns det som så oerhört kort tid sedan vi själva satt där, säger Niklas, site manager på Mali 10.

Mjölk är omöjligt att få tag på i Timbuktu – men inte i Bamako. Torrmjölk heter lösningen och Algot och Johan på Mali 10:s NSE vet precis var man köper bästa kvalité till lägsta pris.

Nu är de alltså här – de första delarna av Mali 11. Precis som med Mali 10 så är det NSE:t i Bamako som är pionjärerna på plats. Under de kommande två veckorna ska Ulf, Lars och de andra på Mali 11 lära sig att hitta i miljonstaden Bamako, veta var man bäst köper allt från torrmjölk till telefonkort och mycket mer. De ska dessutom lära sig allt om flygplatstjänst och hur leave-rotationer går till. För redan nästa leave-rotation innebär att de första Mali 10:orna – Mali 10:s NSE – kommer hem!

Med en schysst stämpel (det är viktigt att färgen är blå) kan den mesta maliska byråkratin bekämpas – därför är det av yttersta vikt att ha tumme med Bamakos bästa stämpelaffär. Algot lär Lars hur en stämpel beställs för avhämtning någon timme senare.

Hur hittar man hydralslangar i en västafrikansk stad? Mali 10:s NSE vet.

”Nänä, du kan inte lura mig bara för att jag är göteborgare!” Johan reder ut besticken för den lokalanställde.

 

(samtliga foton: Hampus Hagstedt/Combat Camera)

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

2 kommentarer

  • Carina B 1 november 2019 18:09

    Då är sonen på plats : )

  • Pia A 19 november 2019 07:08

    Då är min son med på plats, lycka till <3

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *