Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Mali 10 i motljus

Malistyrkan

Spaningsgrupp i solnedgång – klassiskt motiv i Mali.

Ett osvikligt tecken på att en insats börjar gå mot sitt slut – sektioner, grupper och andra konstellationer vill ha bilder på sig från insatsområdet. Gärna i motljus och helst tagna av Combat Camera, förbandet med uppgift att dokumentera Försvarsmaktens verksamhet genom film- och stillbildsfotografering. I fyra veckor har Mali 10 haft nöjet att ha Jimmy, Hampus och Rickard från ComCam på besök. Tack för tusentals fantastiska foton – många kommer hamna i vår kommande minnesbok.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

3 kommentarer

  • Mats 28 oktober 2019 10:48

    #Myto

  • Anneli 29 oktober 2019 17:55

    Vi här hemma längtar efter att få ta kort på Mali 10 i Skövde.

  • Sari W 1 november 2019 12:48

    Ska bli skönt när ni åter är hemma! Ni gör/har gjort en fantastisk insats i FNs tjänst. Så stolt över er! Ni är så förtjänta av era medaljer!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *