Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Mali 10 och 11 i Morgonstudion

Malistyrkan

 

William på Mali 10 hälsade Mali 11 varmt välkomna ner till Mali om bara några veckor. (foto: Hampus Hagstedt/Combat Camera & Christoffer Hökmark/ PIO Mali 11)

Morgonpigga svenskar kunde nyss se Mali 11:s kontingentschef Mattias Söderberg och samverkansofficer Arpine i SVT:s Morgonstudion, med anledning av att det idag är FN-dagen. Men Mali 10 var också med via telefon, direkt från Mali i form av spaningssoldaten William.

– Vi på Mali 10 är ett spaningsförband med annorlunda inriktning än våra efterträdare, förklarade William bland annat.
Samtidigt passade William på att hälsa Arpine, Mattias och hela Mali 11 varmt välkomna ner till värmen – faktum är att de senaste dagarna varit lika varmt som när Mali 10 kom hit i maj...

(Inslaget går att se på SVT Play i efterhand, i Sverige)

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *