Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Firande av FN-dagen

Malistyrkan

FN-dagen hedrades med en uppställning på flaggplan.

Innan solen stekte för hårt och arbetsdagen kommit igång för fullt, firade Mali 10 FN-dagen idag den 24 oktober med uppställning och medaljering. Sedan bjöds det på FN-tårta och läsk i matsalen.

Mali10 uppställda på flaggplan på Camp Nobel för firandet av FN-dagen.

Ställföreträdande kontingentschef tillika stabschef Jesper Sparre höll tal.

Delar ur Mali 10 medaljerades.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

2 kommentarer

  • Carina A 24 oktober 2019 16:53

    Hoppas ni fick en toppen FN dag här i Skövde lyste solen och färjade alla träd gula och temperaturen har legat på 15gr.
    Grattis till era medaljer.

  • Ellinor J K 24 oktober 2019 17:09

    All heder åt er alla!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *