Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Där nej inte är service

Malistyrkan

HF – Huvudförrådet – i fullt arbete.

Disponibla dygnet runt. Med bredd i både kunskap och sortiment.
Dessutom redo att lösa soldatuppgifter när det behövs.
Välkommen till huvudförrådet på Camp Nobel.

Morgonfika på HF – ofta med gäster.

– Vi börjar alltid dagen här på HF med en gemensam morgonfika. Det är lite tradition, säger Ove, förrådsman på Mali 10.
Han och de andra som har huvudförrådet – genomgående känt som HF – sitter samlade runt bordet och det kärvänliga gliringarna flyger. Ove är Mali 10:s obestridde schackmästare (vid disken hänger en lista över de som utmanat honom och förlorat) och nästan lika skicklig i käftslängning.

Schackoffer – Mali 10:s egen Bobby Fischer är svår att slå.

Så vad skiljer HF på Camp Nobel från ett ”vanligt” serviceförråd någonstans i Sverige?
– En hel del. I Afrika finns till exempel inte system Prio utan bara materielhanteringssystemet LIFT, vilket gör att gör att om någon måste göra ett storleksbyte här så måste vi mejla hem till JSS så de får lägga in den informationen i Prio, säger Ove.
– En annan skillnad är finns också allt bakom en disk, från baskermärke till vapen. Här måste vi kunna lösa alla delar, alla uppkomna problem, säger Amanda, ställföreträdande chef för förrådsgruppen.

Ove på enda sidan disken, Frida på andra. Tillsammans, Mali 10.

Over bokför och inventerat inlämnad material.

En bra bit hit
En tredje – och ganska uppenbar – skillnad är den geografiska belägenheten: all materiel ska transporteras 5000 kilometer hit, för det allra mesta med flygplan. Några överlager är därför inte aktuella. Samtidigt måste det som behövs finnas när det behövs.
– Det gäller att ha förståelse för var vi är men också för vilka regler som gäller. Här är alla som kommer in människor vi känner, våra kollegor men det förändrar inte reglerna, säger Amanda.
– Den kanske största utmaningen här är de dagar då allt händer samtidigt, när det kommer en Herka med paletter, när det är tio ammunitionsbeställningar och det ska packas inför en operation. Plus lite flygplatstjänst. Då finns det att göra här. Då blir det till att arbeta sent, tills allt är färdigt, säger Daniel.

”Finns det svenskt kaffe på Camp Nobel?”. Nu kan det avslöjas: JA!

På HF arbetar: Frida, Amanda, Daniel, Jesper, Christian, Christer, Ove, Charlie och Mai.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

1 kommentar

  • EX 30 september 2019 23:20

    Där skådar man allt en gammal fin sköld i taket. Kämpa på!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *