Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Tuareg-tunggung

Malistyrkan

Ökenblues för Mali 10.

Bono var här och diggade musikstilen 2012, vid Sahels svar på Roskildefestivalen.
Ikväll var det Mali 10:s tur att njuta av tuaregernas ökenblues.
Live på Maffes – bästa bandet från Timbuktu!

Livemusik på Maffes – inte varje kväll.

Fram till 2012 hölls årligen en stor musikfestival utanför Timbuktu, tillägnad det som populärt kallas ökenblues: suggestiva slingor inte alls olikt klassiska bluestolvor, tunga trummor och funkig rythm. Det året tog också U2:s frontman privatjeten till Timbuktu för att medverka på Festival au Desert. Sen kom islamisterna och inbördeskriget – och musikscenen i Timbuktu slogs i spillror.
Men det är svårt att stoppa musik och det växer fram nya band i ökenstaden. Ett av de främsta, med ett bandnamn som översatt till svenska skulle bli ungefär Smederna gästade ikväll Maffes veranda för en fullängdsspelning.
Och som det svängde, till och med så att synbart stelopererade svenskar gungade med. En kväll att minnas för de nästan hundratalet Mali 10:or som kom och lyssnade på lokalproducerade toner.

”Smederna” – ungefär så skulle bandets namn kunna översättas.

Man blir glad av ökenblues!

Cigarrer av bättre sort avnjöts till konserten.

Pipa. Kontemplativt tobaksbrukande.

Svensk soldat som kom i självsvängning.

Spontandans mellan band och soldater.

Ännu mer spontandans.

Ökenblues, den dominerande musikstilen i den här delen av Mali.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

2 kommentarer

 • Carina A 24 september 2019 11:10

  Kul med ny musik och att ni även får njuta och dansa.

 • Pastor05 19 september 2019 10:34

  Om ni fick mersmak rekommenderas följande band:

  Imarhan
  Toumast
  Tamikrest

  Samtliga finns på spotify. Kul att ni uppmärksammar Malis fantastiska populärmusik.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *