Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Värsta valkyrian

Malistyrkan

Frida visar hur en av 23 chins ska göras.

I gymmet finns en whiteboardtavla – med den lätt kaxiga överskriften Valkyries of Mali –, där diverse rekord skrivs upp. Fram tills igår var rekordet för kvinnor 22 korrekta chins i rad.
Nu är det 23, tack vare stridsledaren Frida.
Så vad är hemligheten bakom att kunna lyfta upp sin egen kroppsvikt, hängandes i en järnstång 23 gånger i följd, Frida?
– Var glad. Träna mycket. Och ät vad du vill, säger Mali 10:s valkyria med ett brett leende.

Den som slår sig in på top-tio-listan får skriva sitt namn. Frida fick skriva sitt längst upp.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

1 kommentar

  • Casandra A 30 oktober 2019 14:16

    Bra jobbat Frida!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *