Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

På samma sida

Malistyrkan

I Minusmas militära del ingår truppbidrag från ett 50-tal länder – i allt från enstaka stabsofficerare till Burkina Fasos 1700 soldater (13 procent av den totala truppmassan). Men Mali 10 samverkar också dagligen med andra parter.

Pluton ut FAMa innan uppställning.

Överlämning av militärregionens fana.

En sådan part är den maliska armén, FAMa (Forces Armées Maliennes) som har ett militärregionshögkvarter i Timbuktu. Här sker samverkan och möten så gott som varje vecka mellan den svenska kontingenten och maliska armén. Under torsdagen skedde en speciell samverkan: Chefen för militärregionen, överste-major Dembele avtackades inför nya uppdrag och självklart var representanter från Mali 10 på plats.

Dan Hagman, chef för Mali 10 överlämnar förbandets sköld till överste-major Dembele under överinseende av guvernören i Timbuktu.

– Vi vill tacka för ett utmärkt samarbete mellan våra trupper och för att den svenska styrkan alltid varit välkomnade här hos er i Timbuktu. Ska vi lyckas med vår svåra uppgift, måste vi tillsammans fortsätta det viktiga arbetet för Malis folk, för landets säkerhet och för freden, sa Dan Hagman, kontingentschef för Mali 10 och överlämnade förbandets sköld till en rörd överste-major.

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *