Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

På samma sida

Malistyrkan

I Minusmas militära del ingår truppbidrag från ett 50-tal länder – i allt från enstaka stabsofficerare till Burkina Fasos 1700 soldater (13 procent av den totala truppmassan). Men Mali 10 samverkar också dagligen med andra parter.

Pluton ut FAMa innan uppställning.

Överlämning av militärregionens fana.

En sådan part är den maliska armén, FAMa (Forces Armées Maliennes) som har ett militärregionshögkvarter i Timbuktu. Här sker samverkan och möten så gott som varje vecka mellan den svenska kontingenten och maliska armén. Under torsdagen skedde en speciell samverkan: Chefen för militärregionen, överste-major Dembele avtackades inför nya uppdrag och självklart var representanter från Mali 10 på plats.

Dan Hagman, chef för Mali 10 överlämnar förbandets sköld till överste-major Dembele under överinseende av guvernören i Timbuktu.

– Vi vill tacka för ett utmärkt samarbete mellan våra trupper och för att den svenska styrkan alltid varit välkomnade här hos er i Timbuktu. Ska vi lyckas med vår svåra uppgift, måste vi tillsammans fortsätta det viktiga arbetet för Malis folk, för landets säkerhet och för freden, sa Dan Hagman, kontingentschef för Mali 10 och överlämnade förbandets sköld till en rörd överste-major.

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *