Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

”De 300 sista gjorde jag på fingerspetsarna”

Malistyrkan

Daniel, åter vid chins-ställningen åtta timmar efter rekordet. ”Men jag tänker inte göra en enda till idag” hälsar rekordhållaren.

Företrädarna Mali 09 trodde att rekordet 1285 chins på ett dygn var oslagbart.
’Skulle inte tro det’ tänkte Mali 10:s Daniel – och brände av 1300 chins på sex timmar.

Under tio kontingenter har det satts en rad rekord på Camp Nobel: i gymmet finns noga antecknat vem som bänkat och dipsat mest. I Blue Gate finns istället anslaget hur snabbt nån sprungit det inre varvet (1,5 km) på supercampen men också hur många chins som gjorts under dagen i chins-ställningen.
När Mali 10 kom ner i maj möttes vi av siffran 1285. Så många chins hade föregångarna och vännerna på hela Mali 09 klarat av under nyårsafton, något de också berättade om här på Malibloggen – med tillägget att ”detta rekord är här för att stanna”.

Utmana inte Daniel
Spaningssoldaten Daniel hade sett det där och funderat ett par dagar.
– Från början tänkte jag att det hade varit kul om vår grupp slog det rekordet, men intresset var svalt. Jag kollade med vaktlaget, samma där. När jag sa att jag tänkte försöka, sa nån ”det kommer du aldrig klara”. Jag tänkte ’Hur kan du veta det när jag inte vet själv om jag klarar det?’.
Så när han skulle gå på nattens vaktpass bad han en kollega stanna kvar, så att det fortfarande fanns tillräckligt med vaktpersonal. Istället kunde Daniel fokusera på chins-stången – och så satte han igång.

Händerna som gjorde Det.

300 chins i ren misär
– Det gick bra fram till 700 ungefär, men då började händerna gå sönder. Vid 1000 kunde jag bara köra på fingerspetsarna, så de 300 sista var bara ren misär, säger Daniel.
Efter fem timmar och 40 minuter var alltså det oslagbara rekordet slaget – men Daniel kommer inte försöka slå det igen.
– Nej, om nån eller några skulle slå det nu kommer jag inte försöka ta tillbaka det. Men det vore kul om hela kontingenten kunde slå rekordet tillsammans, säger han.
Och vi på Mali 10 hoppas att de tidigare rekordhållarna inte tar illa upp och att de får möjlighet att komma ner igen för en ny chans.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

2 kommentarer

 • Carina A 27 augusti 2019 19:36

  Herre gud
  Du är ju bara Bäst
  Hoppas du fått hjälp med att rätta ut fingrarna
  Grattis till rekordet

 • S 28 augusti 2019 10:29

  Stolt flickvän här hemma <3

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *