Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Vatten (stan är full av vatten)

Malistyrkan

Halt – och halt. Så halka inte...

Just nu kulminerar regnperioden i vår del av Mali. Det innebär som i morse skyfall av närmast bibliska proportioner. I en stad som Timbuktu – utan existerande avloppsnät och dräneringssystem – betyder det snabbt framväxande, mindre sjöar.
För Mali 10 betyder det nya navigeringsutmaningar i gatumiljön och att undvika att halka till på de såphala stigarna.
För de där sjöarna innehåller inte bara regnvatten…

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu etablerar sig den svenska styrkan i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

2 kommentarer

 • Carina Andersson 24 augusti 2019 07:26

  Låter inte roligt med regn ☔
  Va rädd om er

 • Ellinor Johansson Kurki 24 augusti 2019 07:35

  Alltid intressanta inlägg att läsa som ni skriver!
  Hur bra har inte vi det här uppe i norden!
  Var rädda om er och ta hand om varandra!!
  Ellinor-mamma

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *