Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En kontingent, två medaljeringar

Malistyrkan

Medaljering av Mali 10:s personalofficer.

Camp Nobel i Timbuktu. Och Camp Midgård i Bamako. På båda platserna har Mali 10 samlats de senaste dagarna för att uppmärksamma och medaljera sina soldater.

Parad för fanan.

Stab- och understödskompaniet.

Spaningskompaniet.

Michel, gruppchef på spaningskompaniet.

På söndag eftermiddag var det bataljonsuppställning på Camp Nobels flaggplan. Där höll kontingentschef Dan Hagman tal om vikten kring alla delar och funktioner i Mali 10 samt delade ut sköldar och medaljer till delar av förbandet som åker hem tidigare. Han och bataljonsförvaltare Jimmy Ågesjö passade också på att uppmärksamma individer som gjort det där lilla extra – dessa belönades med ett ”coin”, en militär jetong.

Bataljonsförvaltare Jimmy Ågesjö lyfte fram individers insatser och belönade dess med sitt ”coin”.

Dan Hagman, chef för Mali 10 belönade också ett antal soldater med sitt ”coin”.

Sköldar delades också ut.

”Hälta, hälta”*
Ett dygn senare, på Camp Midgårds lite mindre flaggplan var det NSE:et (National Support Element) som fick medaljen för 90 dagars tjänstgöring i FN-insatsen Minusma.
– Nu har ni i Bamako avverkat halva er insats och sett till att vi i Timbuktu kunnat lösa ställda uppgifter. Fortsätt så och snart är det också era kamraters tur att medaljeras, sa Dan Hagman, chef för Mali 10.
Hela kontingenten hade sin första gemensamma uppställning på Livgardet i slutet av mars – nästa och sista gången det sker är vid medaljceremonin i Skövde, i början av december.

Dan Hagman talar till NSE:t på Mali 10.

En medalj, ett handslag och ett tack.

Nu har NSE:t gjort halva sin insats i Mali.

(* Begreppet ”hälta, hälta” är glasklart för varje västgöte: en gatukökstallrik med hälften potatismos, hälften pommes frites. För Mali 10 betyder det också att hälften av insatsen är avverkad, hälften är kvar).

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu etablerar sig den svenska styrkan i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

2 kommentarer

  • afghanistanstyrkan 21 augusti 2019 04:41

    Grattis till "personalofficeren" från Eskilsson och Ahlner i Afghanistan :-)

  • Carina Andersson 24 augusti 2019 07:28

    Dessa medaljer är ni super värda för att ni är alla våra kämpar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *