Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

En kontingent, två medaljeringar

Malistyrkan

Medaljering av Mali 10:s personalofficer.

Camp Nobel i Timbuktu. Och Camp Midgård i Bamako. På båda platserna har Mali 10 samlats de senaste dagarna för att uppmärksamma och medaljera sina soldater.

Parad för fanan.

Stab- och understödskompaniet.

Spaningskompaniet.

Michel, gruppchef på spaningskompaniet.

På söndag eftermiddag var det bataljonsuppställning på Camp Nobels flaggplan. Där höll kontingentschef Dan Hagman tal om vikten kring alla delar och funktioner i Mali 10 samt delade ut sköldar och medaljer till delar av förbandet som åker hem tidigare. Han och bataljonsförvaltare Jimmy Ågesjö passade också på att uppmärksamma individer som gjort det där lilla extra – dessa belönades med ett ”coin”, en militär jetong.

Bataljonsförvaltare Jimmy Ågesjö lyfte fram individers insatser och belönade dess med sitt ”coin”.

Dan Hagman, chef för Mali 10 belönade också ett antal soldater med sitt ”coin”.

Sköldar delades också ut.

”Hälta, hälta”*
Ett dygn senare, på Camp Midgårds lite mindre flaggplan var det NSE:et (National Support Element) som fick medaljen för 90 dagars tjänstgöring i FN-insatsen Minusma.
– Nu har ni i Bamako avverkat halva er insats och sett till att vi i Timbuktu kunnat lösa ställda uppgifter. Fortsätt så och snart är det också era kamraters tur att medaljeras, sa Dan Hagman, chef för Mali 10.
Hela kontingenten hade sin första gemensamma uppställning på Livgardet i slutet av mars – nästa och sista gången det sker är vid medaljceremonin i Skövde, i början av december.

Dan Hagman talar till NSE:t på Mali 10.

En medalj, ett handslag och ett tack.

Nu har NSE:t gjort halva sin insats i Mali.

(* Begreppet ”hälta, hälta” är glasklart för varje västgöte: en gatukökstallrik med hälften potatismos, hälften pommes frites. För Mali 10 betyder det också att hälften av insatsen är avverkad, hälften är kvar).

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

2 kommentarer

  • Carina Andersson 24 augusti 2019 09:28

    Dessa medaljer är ni super värda för att ni är alla våra kämpar.

  • afghanistanstyrkan 21 augusti 2019 06:41

    Grattis till "personalofficeren" från Eskilsson och Ahlner i Afghanistan :-)

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *