Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Det kom ett sms som fick oss att le

Malistyrkan

Det plingade till i mobilen hos Mali 10. SMS:et var en hälsning från en boende i staden Douentza.
”Godkväll kära vänner, jag hoppas verkligen att allt är väl i Douentza. Vi är väldigt stolta över er. Jag bor i Douentza och det var min bror som tog hem ert visitkort till familjen. Må gud beskydda er.”

Mali 10 patrullerar i området kring staden Douentza

När Mali 10 patrullerar så delar vi ibland ut visitkort. Det är ett av många sätt att skapa en kontakt med lokalbefolkningen och göra det möjligt för dem att höra av sig till oss. SMS-hälsningen var väldigt välkommen och gjorde vår dag. Vi hoppas du också får en bra dag.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

6 kommentarer

 • Anna 24 juli 2019 11:57

  Att höra det värmer hjärtat när saknaden är stor här hemma.

 • Pia H 24 juli 2019 11:37

  Jag/vi är väldigt stolt/-a över er insats.
  Ni gör ett fantastisk arbete och detta trots den ohärdliga värmen.

 • K-J 22 juli 2019 22:29

  Mycket som värmer där nere. ☀

 • Pastor Lisa 22 juli 2019 14:39

  Fantastiskt!

 • Susanne Nyqvist 22 juli 2019 11:55

  Den berättelsen sprider stor ödmjukhet och respekt. Tack.

 • Helena 22 juli 2019 11:08

  Och ni gör vår dag när ni berättar vad som händer hos er! Tack för det

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *