Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Vädret försenar leave-resor från Mali

Malistyrkan

På grund av vädret i både Bamako och Timbuktu har hemresan för några i Mali 10 försenats. Sandstorm, regn och kraftiga vindar har gjort det svårt för flygplan att lyfta och landa.

Det är tråkigt när vädret sätter stopp för hemresor. Hälften av leave-resenärerna kom med ordinarie flyg innan vädret satte stopp. Nu är de som är försenade på väg hem för att träffa anhöriga och njuta av lite ledighet.

Förseningar med resor från Mali till Sverige har inträffat tidigare och kan hända igen. Det är därför bra att inte boka semesterresor eller liknande i nära anslutning till planerad hemkomst.

Regnet vräker ner på Camp Nobel

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

1 kommentar

  • Ellinor Johansson Kurki 10 juli 2019 13:46

    Säkerheten först givetvis!!
    Men nog väntar och längtar vi efter att sonen skall komma hem...hoppas det
    bara blir en dag senare!!
    Mamma Ellinor

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *