Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Nationaldagsfirande i öknen

Malistyrkan

– Låt oss reflektera en dag som denna kring vilket land Sverige faktiskt är, sa Jesper Sparre, stabschef Mali 10 i sitt tal.

”Du gamla du fria”, tårta och värmebölja. För en stund var det nästan som hemma när Mali 10 firade Sveriges nationaldag på torsdagskvällen.
– Vi svenskar brukar inte förhäva oss när det kommer till att fira nationaldagen, men vi bör alla stanna upp en stund en dag som denna och reflektera över vilket land Sverige är, vår demokrati och våra värderingar, sa Jesper Sparre, stabschef i sitt tal.

Frida var en av två som mottog kontingentchefens coin under nationaldagsfirandet.

I rollen som tjänsteförrättande kontingentschef delade han också ut kontingentschefens coin* till Frida och Max, för extra förtjänstfulla insatser under tiden i Mali.  Därefter sjöngs nationalsången, varefter fältpastor Jerker höll en kortare betraktelse över livet i öknen, både ur bibliskt, lokalt och personligt perspektiv.

Fältpastor Jerker höll korum.

Som avslutning på nationaldagsfirandet bjöds det på tårta och iskall läsk i matsalen – uppskattat av alla med tanke på att det under kvällsuppställningen fortfarande är närmare 30 grader här i Timbuktu.

Mali 10 – och delar av Mali 09 – under uppställning.

[*Coin är en militär jetong och är ett tecken på uppskattning, en slags medalj som överlämnas med ett fast handslag.]

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

1 kommentar

  • Anneli 7 juni 2019 14:10

    Fin avslutning med tårta

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *