Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Trygg eskort

Malistyrkan

Dan Hagman i förgrunden, Magnus Frykvall i bakgrunden.

Nu lämnar allt fler ur Mali 09 Camp Nobel för resan hem mot ett försommar-Sverige. På morgonen var det bland annat dags för kontingentschefen Mali 09, Magnus Frykvall att åka efter enligt egen utsago det bästa halvåret i sitt liv – och som alltid körs resenärerna till Timbuktus flygplats med beväpnad eskort.
Idag deltog Dan Hagman, kontingentschef för Mali 10 i eskorttjänsten.
– Det är en del av de dagliga rutinerna här på Camp Nobel att följa med de som åker liksom att möta upp de som kommer. Jag kommer precis som alla andra på Mali 10 vara beredd att hjälpa till där det behövs. Med flygplatseskort, vakttjänst eller det som krävs, säger Dan Hagman.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu etablerar sig den svenska styrkan i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *