Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Trygg eskort

Malistyrkan

Dan Hagman i förgrunden, Magnus Frykvall i bakgrunden.

Nu lämnar allt fler ur Mali 09 Camp Nobel för resan hem mot ett försommar-Sverige. På morgonen var det bland annat dags för kontingentschefen Mali 09, Magnus Frykvall att åka efter enligt egen utsago det bästa halvåret i sitt liv – och som alltid körs resenärerna till Timbuktus flygplats med beväpnad eskort.
Idag deltog Dan Hagman, kontingentschef för Mali 10 i eskorttjänsten.
– Det är en del av de dagliga rutinerna här på Camp Nobel att följa med de som åker liksom att möta upp de som kommer. Jag kommer precis som alla andra på Mali 10 vara beredd att hjälpa till där det behövs. Med flygplatseskort, vakttjänst eller det som krävs, säger Dan Hagman.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *