Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Granatbeskjutning utanför FN:s supercamp

Malistyrkan

Under söndagsmorgonen slog två granater ner utanför FN:s internationella supercamp, där även svenska camp Nobel ligger. Granaternas nedslag var inte i närheten av varken personal eller bebyggelse. Alla i det svenska styrkebidraget, både ur Mali 09 och Mali 10, är inräknade och oskadda.
– Alla agerade lugnt, säkert och professionellt. Jag känner mig trygg med våra säkerhetsrutiner, säger Magnus Frykvall, chef för Mali 09.
– Jag kan bara instämma. Det här har vi förberett oss på under utbildningen. Nu återstår för oss att på plats slutföra överlämning mellan Mali 09 och Mali 10.  Sen kommer vi fortsätta öva under hela vår insats, säger Dan Hagman, chef för Mali 10.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu etablerar sig den svenska styrkan i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

1 kommentar

  • Soldat Mali 05 2 juni 2019 12:26

    Grad p eller grk? Skönt att ingen kom till skada!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *