Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Granatbeskjutning utanför FN:s supercamp

Malistyrkan

Under söndagsmorgonen slog två granater ner utanför FN:s internationella supercamp, där även svenska camp Nobel ligger. Granaternas nedslag var inte i närheten av varken personal eller bebyggelse. Alla i det svenska styrkebidraget, både ur Mali 09 och Mali 10, är inräknade och oskadda.
– Alla agerade lugnt, säkert och professionellt. Jag känner mig trygg med våra säkerhetsrutiner, säger Magnus Frykvall, chef för Mali 09.
– Jag kan bara instämma. Det här har vi förberett oss på under utbildningen. Nu återstår för oss att på plats slutföra överlämning mellan Mali 09 och Mali 10.  Sen kommer vi fortsätta öva under hela vår insats, säger Dan Hagman, chef för Mali 10.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

1 kommentar

  • Soldat Mali 05 2 juni 2019 14:26

    Grad p eller grk? Skönt att ingen kom till skada!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *