Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Varmt välkomnande

Malistyrkan

– Varmt välkommen, hälsar Magnus Frykvall, chef Mali 09 sin efterträdare Dan Hagman, chef Mali 10.

Hallå där Dan Hagman, chef för Mali 10 som just kommit till Mali, Timbuktu och Camp Nobel. Hur känns det?
– Varmt. Och ett varmt mottagande från chefen för Mali 09 och hela Mali 09. Jag uppfattar att överlämningen fungerar precis som den ska. Alla från Mali 10 som jag pratat med är jättenöjda med överlämningen. Men det är annars precis som vanligt, att mycket är lite förvirrande de första veckorna. Och att Mali 09 leder fortfarande verksamheten känns tryggt, samtidigt som min personal tar över sina befattningar.
Och hur känns det för dig att din efterträdare och allt fler ur Mali 10 är på plats, Magnus Frykvall, chef för Mali 09?
– Jag är väldigt glad att få se så många välkända ansikten. Enligt min uppfattning är förbandet Mali 10 väl förberedda för sin tid här, de agerar lugnt och tryggt. Därför kommer de fortsätta arbetet med att lösa uppgifter för FN och Minusma i Mali.
Nu är det bara några dagar kvar tills du ska åka hem. Hur ser sommarens planer ut?
– Jag ska ägna mycket tid åt min fru och våra tre barn för att återetablera den där vardagliga kontakten som försakats under det senaste året.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *