Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

QM: ”Vi har skapat oss minnen för livet”

Malistyrkan

Från ökenlandskap till träd och grönska. För spaningskompaniet har det varit många spännande och varierande dagar ute i fält. Anders, kompanichef på spaningskompaniet, blickar tillbaka på en händelserik tid och summerar stolt kompaniets insats.

Vi har varit ute mycket och det är även där som vi har trivts som bäst, bland sanddynor och i byar, tillsammans med den Malesiska befolkningen. Vi har löst huvuddelen av våra uppgifter utanför Camp Nobel, dels i och kring Timbuktu, men också under två månader i Moptiområdet. Enhetens storlek har varierat beroende på uppdrag, från grupp till kompani, och vi har även haft stöd av delar ur stab- och understödskompaniet.

Vi har löst våra uppgifter efter bästa förmåga, med hög grad av flexibilitet och utifrån vad som efterfrågats för stunden. Vi har haft både rolig men även jobbigt, kanske främst då vi fått gräva oss fram genom öknen. När snart ett halvår i insatsområdet passerat känner jag en enorm stolthet över att vara kompanichef på Mali 09. Jag upplever att alla har gjort sitt bästa så att vi kunnat lösa våra uppgifter. Det känns bra, och samtidigt som det är lite vemodigt, nu när insatsen börjar gå mot sitt slut och vi alla ska rotera hem till Sverige. Å andra sidan har vi skapat oss minnen och kamratskap för livet och nu är det dags att ta hand om er alla där hemma som stöttat oss under insatsen.

En av de viktigaste delarna av insatsen återstår dock, att lämna över och skapa goda förutsättningar för våra efterträdade på Mali 10. Det är snart deras uppgift att som svensk kontingent fortsätta att vara en viktig tillgång för FN och bibehålla det goda renommé som det svenska förbandet, SWE ISR TF, har i Minusma.

/Anders, QM01

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *