Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Timbuktuvarvet för Mali 09

Malistyrkan

Idag samlas tusentals löpare i Göteborg för att springa Göteborgsvarvet och bara för man är i Mali behöver man inte missa löparfesten. Det allra första Göteborgsvarvet genomfördes 1980 och då sprang 1 800 löpare. Sedan dess har tävlingen hållits varje år hemma i Sverige och årets lopp är nummer 40 i ordningen. I Mali är traditionen inte lika gammal och deltagarantalet är inte lika stort. Här är det Timbuktuvarvet nummer två ordningen och fem löpstarka deltagare samlades klockan fem på morgonen för att ta sig and de 21 098 meter som loppet erbjuder. Precis som vid Vasaloppet sprang deltagarna inne på supercampen och varvet som de rundade är drygt 1500 meter.

Strax efter klockan sju lokal tid var samtliga löpare i mål och tur var väl det. Temperaturen stiger snabbt i Mali, vid starten var det närmare 30 grader och när solen kikar fram tar det inte lång tid innan det är 60 grader utomhus. Bra kämpat samtliga!

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *