Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Puts och studs på Camp Nobel

Malistyrkan

De första från Mali 10 börjar sakta men säkert anlända till värmen och Camp Nobel. Detta betyder dock inte att Mali 09:s insats är slut och det är mycket som återstår innan vi kan lämna över. En stor del av arbetet som just nu förgyller mångas vardag är slutvård innan hemrotation. Spolplattan är fullbokad och det råder febril verksamhet inne i verkstaden. I sann pansartruppanda så genomförs bland annat noggrann säkerhetskontroll av understödsvapen, inventering och vård av materiel samt fordon. Alla tillbehör och enskilda delar som går att ta lös från Galten läggs upp på golvet och rengörs. Utrustningen och fordonen har gått hårt i värmen, men genom noggrann vård så höjer vi statusen och ger Mali 10 det bästa utgångsläget som de kan få.

– Det är ganska mycket att göra just nu och vi kör på hela vägen till hemrotation, säger Jerker, stf chef på reptroppen.

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

1 kommentar

  • Invictus 16 maj 2019 14:15

    Bra kämpat Mali09. Kör hårt, peace

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *