Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Systemstöd från FMTIS och FMTS besöker Mali09

Malistyrkan

Den senaste tiden har vi i systemstödsgruppen från FMTIS och FMTS jobbat med grundtillsyn på bland annat containrar, elverk och lastbärare dvs. lastbilsflak. Vi har gått igenom containrar på Camp Nobel, fler än 50. Vi har kontrollerat allt från elsystem och belysning till containrarnas kondition i stort.

–          Miljön tar ut sin rätt. Värme, damm och regn sliter på allt. Trots det är materielen i gott skick, säger Tomas.

Tomas, Martin, Esteban, Per-Erik och Martin i systemstödet från FMTIS och FMTS.

Malistyrkan i Timbuktu och Bamako har utrustning och installationer som måste hållas igång över tiden. Mali 09 har utfört kontinuerligt vård och reparationer enligt rutin och det är helt naturligt för alla att se till att allt som behövs för att lösa uppgiften i Mali, är i gott skick.

På Camp Nobel i Timbuktu och Camp Bifrost i Bamako finns många fasta installationer, containrar, tält och tekniska system. Att dessa är i tipp topp kondition är viktigt för att behålla Malistyrkans stridsvärde över tiden.

–          Mali09 har utfört ett bra grundarbete och det gör det enklare för oss att utföra vårt jobb, säger Per-Erik.

Ett elverk får sin dos av reparation.

Mali09 får som alla tidigare insatser besök av olika former av systemstöd som har till uppgift att underhålla, funktionskontrollera  och reparera.

–          Det är kul att komma till Camp Nobel och jobba med nya kollegor. Vi har blivit väl mottagna av Mali 09 och känner att vi har kunna lösa viktiga uppgifter, säger Per-Erik.

Martin och Habab Ben, som är lokalanställd, har jobbat med förbränningsugnen.

–          Vi känner att vi är med och gör skillnad. Att komma hit är både lärorikt och inspirerande även om hettan kan vara frustrerande ibland. Men vi gör som Malistyrkan i stort, jobbar på för att göra skillnad i Mali, säger Martin som precis har utfört grundtillsyn och service på en förbränningsugn.

Vi i systemstödsgruppen är på Camp Nobel i ungefär två veckor. För flera i gruppen är det inte första gången i Mali.

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *