Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vaktombyte i Bamako

Malistyrkan

Efter att under drygt sex månader understött de svenska enheterna i Mali, lämnar nu NSE Mali 09 över länken i logistikkedjan till NSE Mali 10. Genom att vara navet för personal samt godstransporter har vi ökat handlingsfriheten för kärnförbanden och andra svenska enheter i området att lösa sina uppgifter. Under den gångna veckan har NSE på Camp Bifrost i Bamako bytt personal i och med HOTO (Hand Over Take Over) från Mali 09 till Mali 10.

NSE Mali 09 och Mali 10 uppställda inför HOTO

– Arbetet vid NSE har varit mycket stimulerande. Ung som gammal har dragit nya lärdomar och eerfarenheter som säkert kommer väl till pass vid framtida arbetsplatser, säger major Stefan Nilsson, C NSE Mali 09.

NSE Mali 10 är efter en lång och bra utbildning under våren äntligen på plats i Camp Midgård, Bamako, för att ta över logistikarbetet efter Mali 09.

C NSE Mali 09, major Stefan Nilsson lämnar över ansvaret för logistikkedjan till major Martin Persson, C NSE Mali 10.

– Vi vill tacka NSE Mali 09 för en väl genomförd överlämning och för det goda arbete som de gjort och som vi nu kommer att förvalta för Mali 10:s räkning, säger major Martin Persson, C NSE Mali 10.

Nya gradbeteckningar blev en fin avslutning på en lyckad insats.

NSE är en liten enhet och alla befattningar hjälper till för att lösa tilldelade uppgifter. Arbetet kräver att alla är flexibla och hjälper varandra med det som krävs. Arbetsuppgifterna för NSE är både omfattande och varierande. Personalen hanterar allt från lossning och lastning av gods till posttjänst och extra inköp av livsmedel till förbandet i Timbuktu.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

1 kommentar

  • Pernilla 13 maj 2019 16:40

    Härligt med byte tycker jag ! För nu får jag äntligen hem min fine duktige son :) är så otroligt stolt över honom, ja över er alla faktiskt, otroligt bra jobbat av er Mali 09 ! Kram till er alla

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *