Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Första delarna av Mali 10 på plats

dagenander

Hallå där Martin, chef för NSE (National Support Element) på Mali10. Nu har du varit på plats i Bamako i tio dagar. Hur går det?

– Det går bara fint. Häromdagen kom de sista medlemmarna av NSE på Mali10 ner så nu är vi kompletta. Mali 09 har ett bra och genomtänkt HOTO (Hand Over Take Over)-program, vilket vi nu arbetar efter. Vi anpassar oss så sakteliga till värmen och alla nya arbetsuppgifter.

Är allt på plats och i ordning för att huvuddelen av Mali10 ska kunna börja rotera ner de kommande veckorna?

– Ja, det är inga konstigheter. Nästa vecka tar vi över här i Bamako och står redo att börja ta emot er.

Något du vill hälsa till kollegorna på Mali10 som just idag avslutar sin utbildning på Livgardet, en fredag med snöflingor i luften?

– Passa på att frysa medan ni kan.  På morgonen var det 38 grader men i eftermiddag blir det lite varmare. Igår hade vi brandövning på eftermiddagen. Det var en rätt svettig övning.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *