Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vi tar hand om era nära och kära

Malistyrkan

Ökenlivet är besynnerligt. Det är som att vi glömmer bort hur det är när det regnar och ofta känner vi att vi saknar årstidsväxlingarna. Varje vecka är nästan den andra lik, samma schema och nästan samma veckomatsedel – men ändå går tiden relativt fort för oss som arbetar i detta ökenliv.

För ett tag sedan blåste vindar som drog upp ett tunt gulrött sandtäcke som svepte in oss och vi hade sand precis överallt. Detta stoppade däremot inte de ”annorlunda svenskarna”. Jag ska förklara varför; när alla andra tar det lugnt i liknande väder och stannar inomhus, då spelar svenskarna volleybollturnering mitt i sandstormen. Detta gör vi för att vi tycker det är kul eller för att vi inte vet bättre.

Jag är en av tre pastorer (vi delar på insatsen) på Mali 09 och arbetar på S1. S1 är en blandad stabsektion som har flera funktioner som bland annat jurist, informatör, personalhandläggare, resebokare och pastor (läs mer om oss här). Förutom våra grundtjänster så hoppar vi in där det behövs. Jag har till exempel dessutom ansvar för gymmet och bjuder på ett pass som kallas ”core-med-pastorn”. Dessutom finns jag tillgänglig för samtal, sköter hälsologgen och har mina andra grundläggande pastorsuppgifter.

De flesta på S1 är även med i den så kallade welfaregruppen. Welfaregruppen är till för hela förbandet. Vi planerar olika aktiviteter för förbandets välmående och uppmuntran. Det som firas i Sverige, firas också så gott det går i denna öken. Vi planerar just nu för påsken och letar efter en lämplig påskhare (några tips?).  Andra Welfareaktiviteter är ”After desert” (lite som AW hemma i Sverige), quiz på Maffes veranda och utöver detta andra evenemang som ”Lär dig dansa salsa” eller ”Dansa Line dance”.

Vi behöver olika saker att se fram emot, så att inte allt bara blir rutintjänst. Omväxling är gott. Omväxling är viktigt, annars börjar vi prata ”ökenliv” på riktigt. Ni där hemma ska veta att vi på S1 tar hand om era nära och kära, så att dagarna inte ska bli allt för långa eller ökenaktiga.

/Jael, pastor Mali 09

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *