Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

ÖB: Stämningen på förbandet är god

Malistyrkan

Överbefälhavare Micael Bydén besökte under veckan Mali. Under sin vistelse pratade han med soldater och officerare ur Mali 09, både i huvudstaden Bamako och på Camp Nobel i Timbuktu.

Samtal om insatsen, vardagen och verksamheten på hemmaplan stod på schemat när överbefälhavaren besökte svenska soldater och officerare i Mali. Det var ett gediget program och mycket skulle hinnas med. Förutom besöken hos NSE, FHQ och EUTM i Bamako så flög överbefälhavaren till svenska Camp Nobel, i Timbuktu.

Det blev en heldag med många nyttiga diskussioner och när solen gick ned tändes lamporna upp på Maffes veranda och en gemensam middag dukades fram. Dagen efter bjöd på en tidig morgon då stab- och understödskompaniet anordnade kompanifys – med fokus på rörlighet.

– Det bästa med jobbet är att få träffa personalen. Mali 09 är i full gång och stämningen på förbandet är god. Min uppfattning är att alla förstår allvaret men att det även finns en glädje i vardagen, säger Micael Bydén.

Innan överbefälhavaren åkte hem passande han även på att skicka en varm hälsning till alla anhöriga hemma i Sverige.

– Jag vet av egen erfarenhet vilken insats som alla anhöriga gör och jag förstår att det finns många som kämpat hårt med allt från snöskottning till att skjutsa barnen till skolan. Er insats är otroligt viktig och en förutsättning för att verksamheten ska fungera i insatsområdet, avslutar Micael Bydén.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *