Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Militärpolisens varierande vardag

Malistyrkan

Våra företrädare redogjorde här på Malibloggen i september vad en militärpolis är och vad vi har för uppgifter här i insatsområdet. Nu när uppdraget blivit mitt att skriva ett inlägg så tänkte jag istället berätta hur jag och min kollega upplevt insatsen och hur vår vardag ser ut.

Vår första riktigt viktiga insats i Mali blev att omvandla kontorets två små soffor till en mycket välkomnade hörnsoffa. Allt för att göra kontoret hemtrevligt och en plats där vi båda kan arbeta och koppla av – insatsen är trots allt strax över sex månader. Vi hade ganska olika förväntningar på vad vi skulle mötas av här nere, men vi båda känner att insatsen har varit över förväntan och det var enklare än vi trott att komma in i vardagen.

Vardagen här nere blir väldigt mycket vad man gör den till och uppgifterna är synnerligen varierande. Det som för mig varit väldigt tydligt är kravet på förmågan till tempoväxling. Ena dagen bygger vi en soffa på kontoret, för att dagen efter befinna oss långt ute i öknen på patrull. Senaste tiden har präglats av att vara ett stöd till förbandet genom att bemanna där behov har uppstått. Det har varit uppgifter som förare eller skytt under patruller eller på operationer eller stötta med breddutbildning av kulspruta 58. Helt enkelt lite gott och blandat. Där emellan återhämtar vi med att sola, läsa böcker och träna.

Nu när halva insatsen har passerat kan vi stolt berätta att Mali 09 håller fanan mycket högt. Förbandet har visat en stor professionalism, vilket har gjort min och Philips vardag väldigt enkel. Endas hälften av insatsen återstår och vi båda har var sin leave kvar. Vi ser fram emot att få komma hem och träffa våra nära och kära och ladda batterierna inför slutspurten i insatsområdet.

/Erik

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

1 kommentar

  • Charlotte 18 mars 2019 06:50

    Skönt för era anhöriga att halva insatstiden passerat! Var rädda om er!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *