Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vasaloppet i Mali

Malistyrkan

Det blev en tidig morgon när årets upplaga av Vasaloppet genomfördes i Mali. Då skidföret inte var vad det borde fick sträckan kortas. Foto: Hampus Hagstedt/Försvarsmakten

Det behövs varken minusgrader, snö eller skidor för att man ska kunna genomföra det klassiska Vasaloppet. Det bevisade flera ut Mali 09 när vi bestämde oss för att byta ut skidorna mot löparskor och den vita snön mot röd sand.

Redan klockan 0500 på söndagsmorgonen började de första löparna ta plats på FN:s supercamp och slingan som vi sprang är drygt 1500 meter. Distanserna fick kortas ner (riktiga Vasaloppet är 90 km) och de som erbjöds var maraton (42.2 km), halvmaraton (21,1 km), milen (10,5 km) och 42,2 km stafett.

Många varv blev det och strax före klockan elva kom den sista maratonlöparen över mållinjen. Kvar på banan var då endast en deltagare – han som siktar på banrekordet i antal varv på ett dygn.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *