Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Passerat 90, på väg mot 180

Malistyrkan

Efter nittio dagar i missionsområdet är man berättigad till FN-medaljen. För SWENSE Mali 09:s del skedde detta fjärde februari, då CO Magnus Frykvall medaljerade personalen vid NSE i Bamako.

Vi som tjänstgör vid Nationella Stöd Enheten (NSE) planerar, hanterar och effektuerar personal och godstransporter mellan Sverige och Mali, samt transporter inom Mali.

 

Detta planeras i samverkan med logistikavdelningen (S4) för att optimera effekten av logistikkedjan. Huvuddelen av transporterna genomförs med flyg, men det förekommer även landsvägstransporter, om än i mindre omfattning på grund av det dåliga vägnätet i Mali.  Vid större godstransporter till och från Sverige som inte är tidskritiska, använder vi oftast vattenvägarna.

/SWENSE MALI 09

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *