Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Uppdrag slutfört för operativ reserv

Malistyrkan

Under två veckor har den operativa reserven varit insatt i Mali. Styrkebidraget från Norrbottens regemente, I19 i Boden, har förstärkt Mali 09 genom att ha personal i insatsområdet och därmed gjort det möjligt för Malistyrkan att genomföra planerad verksamhet. Den operativa reserven är Försvarsmaktens snabbinsatsstyrka och har högre beredskap än andra förband. 

Under helgen tackade Magnus Frykvall, kontingentschef Mali 09, personalen som snabbt flög ner till insatsområdet.

– Den operativa reserven från I19 har löst sin uppgift föredömligt och gjort det möjligt för oss att lösa våra tilldelade uppgifter i insatsområdet.

Efter insatsen återvänder den operativa reserven till I19.

– Det har varit kul att vara här och hjälpa Mali 09 med att lösa sin uppgift, säger Victor, gruppchef på den operativa reserven.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *