Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

De får allt att fungera

Malistyrkan

Lamporna i verkstaden på Camp Nobel lyser nästan alltid och i takt med hamrandet ljuder musiken ut från högtalarna. Det råder febril aktivitet hos reparationstroppen och det är tack vare dem som vi kan rulla vidare på sanddynorna i Mali.

Klimatet, vägarna och framförallt sanden sliter hårt på vår utrustning. Våra vapen och fordon går hårt i värmen och behöver ofta repareras eller ses över. Ett fordon som är trasigt gör ingen nytta och Galtarna som vi rullar i måste ständigt repareras eller genomgå service.

För att få vår verksamhet att fungera, att spaningssoldaterna ska kunna åka ut och hämta den information som behövs, står reparationstroppen alltid redo att hjälpa till. De har som uppgift att stödja med service och reparationer – både på Camp Nobel och ute under längre operationer.

Det blir ofta långa dagar och för personalen i verkstaden tänds lamporna och musiken startar runt 08:00. Därefter jobbar de på tills de är klara.

– Det är ett väldigt glatt och duktigt gäng från Skaraborgs regemente, Trängregementet och FMTS som arbetar här. Det blir många och långa dagar, men att få lösa problem och se andra bli glada är det bästa med jobbet, säger Jerker, stf chef reptropp.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *