Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

De får allt att fungera

Malistyrkan

Lamporna i verkstaden på Camp Nobel lyser nästan alltid och i takt med hamrandet ljuder musiken ut från högtalarna. Det råder febril aktivitet hos reparationstroppen och det är tack vare dem som vi kan rulla vidare på sanddynorna i Mali.

Klimatet, vägarna och framförallt sanden sliter hårt på vår utrustning. Våra vapen och fordon går hårt i värmen och behöver ofta repareras eller ses över. Ett fordon som är trasigt gör ingen nytta och Galtarna som vi rullar i måste ständigt repareras eller genomgå service.

För att få vår verksamhet att fungera, att spaningssoldaterna ska kunna åka ut och hämta den information som behövs, står reparationstroppen alltid redo att hjälpa till. De har som uppgift att stödja med service och reparationer – både på Camp Nobel och ute under längre operationer.

Det blir ofta långa dagar och för personalen i verkstaden tänds lamporna och musiken startar runt 08:00. Därefter jobbar de på tills de är klara.

– Det är ett väldigt glatt och duktigt gäng från Skaraborgs regemente, Trängregementet och FMTS som arbetar här. Det blir många och långa dagar, men att få lösa problem och se andra bli glada är det bästa med jobbet, säger Jerker, stf chef reptropp.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu etablerar sig den svenska styrkan i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *