Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Sjukvårdsförmågan i Mali

Malistyrkan

Vi på Mali 09 kan luta oss tillbaka på en väl fungerande sjukvårdskedja. De har förmåga att rädda liv både på Camp Nobel och ute på längre operationer

– Vi har en hög förmåga att rädda liv. Min personal är mycket kompetent och på plats i insatsområdet har vi modern och bra medicinsk utrustning. Vi tillfördes så sent som i november en helt ny utrustning till vår lätta kirurgiska förmåga, säger Simon, som är plutonchef på sjukvårdspluton.

Vill ni läsa mer om hur vår sjukvårdskedja fungerar kan ni klicka er vidare till artikeln på Försvarsmakten.se

Snabbt och effektivt upprättar sjukvårdspluton sin utrustning så de kan erbjuda vård ute i fält.

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *