Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Medaljering på Camp Nobel

Malistyrkan

I insatsområdet finns det personal som roterar ner tidigare eller senare än huvuddelen av styrkan. Några har varit i Mali i flera månader och ska snart åka hem, medan andra har varit här tidigare och sedan återvänt till insatsområdet. Under högtidliga former belönades de under helgen med var sin FN-medalj. Mali 09 samlades på flaggplan och Magnus Frykvall, kontingentschef för styrkan, delade ut medaljerna.

– Samtliga har gjort en enorm insats och förtjänar medaljerna som delas ut. En person har totalt gjort 596 dagar i insatsområdet och det vittnar om en stark lojalitet och vilja att hjälpa andra människor, säger Magnus.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

1 kommentar

  • MaPaassila 22 januari 2019 14:10

    Så välförtjänt och vi tänker särskilt på A som vistats i Mali flera perioder!
    Nu ser vi fram emot att få välkomna dig på svensk mark!!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *