Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Med anledning av attacken i Aguelhok, Mali

Malistyrkan

Under söndagen 20/1 utsattes en FN-camp i Mali för en attack och flera FN-soldater stupade och sårades. Attacken riktade sig mot FN-campen som ligger i staden Aguelhok, drygt 50 mil från den svenska campen i Timbuktu.

– Våra tankar är hos våra FN-kollegor. Inga svenska FN-soldater fanns i området vid attacken. Vi ser ständigt över våra säkerhetsrutiner och alla som åker ner till insatsområdet har bra utrustning och utbildning, säger Magnus Frykvall, kontingentschef Mali 09.

Bild från en av många campförsvarsövningar som genomförs på Camp Nobel.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu etablerar sig den svenska styrkan i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

2 kommentarer

  • Birthe 22 januari 2019 12:10

    Tack för snabb information !

  • Pernilla 27 januari 2019 10:15

    Jobbigt att läsa, men bra med info !
    Var rädda om er där nere <3

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *