Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Med anledning av attacken i Aguelhok, Mali

Malistyrkan

Under söndagen 20/1 utsattes en FN-camp i Mali för en attack och flera FN-soldater stupade och sårades. Attacken riktade sig mot FN-campen som ligger i staden Aguelhok, drygt 50 mil från den svenska campen i Timbuktu.

– Våra tankar är hos våra FN-kollegor. Inga svenska FN-soldater fanns i området vid attacken. Vi ser ständigt över våra säkerhetsrutiner och alla som åker ner till insatsområdet har bra utrustning och utbildning, säger Magnus Frykvall, kontingentschef Mali 09.

Bild från en av många campförsvarsövningar som genomförs på Camp Nobel.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

2 kommentarer

  • Pernilla 27 januari 2019 11:15

    Jobbigt att läsa, men bra med info !
    Var rädda om er där nere <3

  • Birthe 22 januari 2019 13:10

    Tack för snabb information !

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *