Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Återhämtning på Camp Nobel

Malistyrkan

För några dagar sedan kunde ni läsa Spaningskompaniets inlägg om livet ute i fält. Här berättar de om vad de gör efter avslutad operation för att återhämta.

Efter flera dagar ute på operation i öknen så passar kompaniet på att återhämta på Camp Nobel. Det första som vi gör efter att vi rullat tillbaka till egen camp är åtgärder som syftar till att få hela kompaniet operativt igen – vi fyller på vatten, mat och andra förnödenheter. Detta görs direkt och helst innan mörkret tar makten över landskapet.

När de prioriterade åtgärderna är klara, våra vapen och utrustning kontrollerade, så inleds ett nytt skede i insatslivet – återhämtning.

Kompaniet har under några dagar bedrivit olika former av verksamhet för att ladda om batterierna. Förutom träning, vila och ringa hem till våra anhöriga, så har vi startat en prestigefylld pingisturnering – när den är färdigspelad vet vi inte, förhoppningsvis innan vi roterar hem till Sverige igen.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

1 kommentar

  • Annica 19 januari 2019 23:35

    Idag har vi anhöriga träffats i Skövde för att uppdateras om hur ni har det på plats i Mali En fin stund med andra anhöriga och info från era kollegor som nu är hemma i Sverige.
    Vi tänker på er beundrar er och jag gläds över att få vara en stolt mor till en av er men också stolt över er alla för den insats ni gör, mycket hedersamt. Jag lyfter på hatten till er

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *