Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Återhämtning på Camp Nobel

Malistyrkan

För några dagar sedan kunde ni läsa Spaningskompaniets inlägg om livet ute i fält. Här berättar de om vad de gör efter avslutad operation för att återhämta.

Efter flera dagar ute på operation i öknen så passar kompaniet på att återhämta på Camp Nobel. Det första som vi gör efter att vi rullat tillbaka till egen camp är åtgärder som syftar till att få hela kompaniet operativt igen – vi fyller på vatten, mat och andra förnödenheter. Detta görs direkt och helst innan mörkret tar makten över landskapet.

När de prioriterade åtgärderna är klara, våra vapen och utrustning kontrollerade, så inleds ett nytt skede i insatslivet – återhämtning.

Kompaniet har under några dagar bedrivit olika former av verksamhet för att ladda om batterierna. Förutom träning, vila och ringa hem till våra anhöriga, så har vi startat en prestigefylld pingisturnering – när den är färdigspelad vet vi inte, förhoppningsvis innan vi roterar hem till Sverige igen.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu etablerar sig den svenska styrkan i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

1 kommentar

  • Annica 19 januari 2019 22:35

    Idag har vi anhöriga träffats i Skövde för att uppdateras om hur ni har det på plats i Mali En fin stund med andra anhöriga och info från era kollegor som nu är hemma i Sverige.
    Vi tänker på er beundrar er och jag gläds över att få vara en stolt mor till en av er men också stolt över er alla för den insats ni gör, mycket hedersamt. Jag lyfter på hatten till er

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *