Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Samverkan på olika sätt

Malistyrkan

Vi är långt ifrån ensamma på FN:s internationella supercamp. Förutom samverkan på olika möten som rör fredsarbetet så träffar vi även våra kollegor på lite mer informella tillställningar. På morgonen möter vi ibland soldater och officerare från bland annat Egypten och Burkina Faso under deras morgonträning.  Ibland passar vi även på att bjuda in till vänskapliga volleybollmatcher – nu senast spelade vi mot El Salvador på deras camp. Tyvärr vill inte deltagarna från den svenska Malistyrkan gå in på vem som vann matchen, utan menar på att huvudsaken är att man deltar.

En annan typ av samverkan som sker under veckan är när vi blir inbjudna till gudstjänst på Ghanas camp. Nu senast fick vår egna fältpastor Jimmy hålla i gudstjänsten och det var precis som man föreställer sig att en gudstjänst i Ghana. Mycket glädje, musik, dans och sång.

– Det är ett härligt avbrott i vardagen där vi som bor på supercampen träffar varandra och får dela livet. Mötet med människor från andra delar av världen skapar ett större vi, säger Jimmy.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu etablerar sig den svenska styrkan i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *