Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Samverkan på olika sätt

Malistyrkan

Vi är långt ifrån ensamma på FN:s internationella supercamp. Förutom samverkan på olika möten som rör fredsarbetet så träffar vi även våra kollegor på lite mer informella tillställningar. På morgonen möter vi ibland soldater och officerare från bland annat Egypten och Burkina Faso under deras morgonträning.  Ibland passar vi även på att bjuda in till vänskapliga volleybollmatcher – nu senast spelade vi mot El Salvador på deras camp. Tyvärr vill inte deltagarna från den svenska Malistyrkan gå in på vem som vann matchen, utan menar på att huvudsaken är att man deltar.

En annan typ av samverkan som sker under veckan är när vi blir inbjudna till gudstjänst på Ghanas camp. Nu senast fick vår egna fältpastor Jimmy hålla i gudstjänsten och det var precis som man föreställer sig att en gudstjänst i Ghana. Mycket glädje, musik, dans och sång.

– Det är ett härligt avbrott i vardagen där vi som bor på supercampen träffar varandra och får dela livet. Mötet med människor från andra delar av världen skapar ett större vi, säger Jimmy.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *