Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vad gör en chefsgrupp?

Malistyrkan

Det svenska bidraget till MINUSMA består av ett underrättelseförband som har till uppgift att samla in underrättelser via sina sensorer, bearbeta dem, och slutligen delge dem som ett stöd till högre chef. På kontingenten finns en chefsgrupp och på ett underrättelseförband består förvirrande nog de inte enbart av chefer. Gruppen består av chefen för Mali 09, stabschefen, förbandsförvaltaren och en förare. 

De leder dessutom inte varandra, utan leder olika delar av förbandet och även hela förbandet och ibland enbart sig själva som enskilda individer. De huserar tillsammans men arbetar delvis på olika platser på Camp Nobel och deltar på olika nivåer i de operationer som genomförs. Den sammanlagda åldern på gruppen överstiger 170 levnadsår(!). En av de vanligaste spaningsfrågorna medlemmarna i chefsgruppen får besvara är; ”Vad gör du nu?”.

Med ovanstående text vill vi varken bekräfta eller dementera vårt arbete inom Mali 09.

I ett överflöd av foton på solnedgångar och militära fordon i ökenmiljö skapades denna underrättelseinspirerade bild av chefsgruppen Mali 09

Är du en framtida spaningssoldat?         

Spaningsfrågor:                            

1. Vilken symbol kännetecknar respektive befattningshavare på chefsgruppen?
2. Vilka aktiviteter delar samtliga befattningshavare på inom chefsgruppen?
3. Vem har inte vunnit ett Quiz?

 

/CO-driver

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *