Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vardagen som QRU i Bamako

Malistyrkan

Som ni kunde läsa i förra inlägget finns den Nationella stödenheten (NSE) i Bamako. På plats finns även en Quick reaction unit (QRU) som stöttar den svenska personalen. Här ger Simon en inblick i deras vardag.

QRU hjälper till med mycket. På bilden ser vi när de stöttar vid bogsering av lastbil.

Jag, tillsammans med mina kamrater, står som Quick reaction unit (QRU) i Bamako och vi hjälper till med att skydda NSE-personalen, eskortera svensk personal och snabbt kunna rycka ut om svensk personal behöver hjälp. Vår vardag och arbetsbelastning är väldigt varierande, vissa dagar har vi mycket att göra, andra dagar hinner vi träna och ta några timmar framför Xboxet.

Vardagen och livet i Bamako skiljer sig mycket från vardagen i Skövde och Sverige. Här ökar befolkningen så det knakar och det är mycket folk överallt. Trafiken är något utöver det vanliga, det är smockfullt och alla ska fram och det finns väldigt många mopedister. Vägarna skiftar och går från två- till fyra filer. Det gäller att anpassa sig och hänga med i flowet.

Vi har varit här i över en månad och familjen är något som vi alltid har i tanken. Jag har en god kontakt hemåt för att hänga med vad som händer i Sverige och för att få en bekräftelse att alla mår bra – för mår min familj bra, så mår jag bra.

/Simon

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

1 kommentar

  • Pernilla 8 januari 2019 20:16

    Och vad kul att läsa ;) fint att ni tar upp och skriver och visar från Bamako också ! Tummen upp för det ;)

    Var rädda om er och ta hand om varann !

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *