Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

En hälsning från Bamako

Malistyrkan

I Bamako, Malis huvudstad, arbetar NSE. NSE står för Nationell Stödenhet och har som uppgift att stötta svenskar på plats i insatsområdet. De stöttar bland annat personal ur Mali 09 i Timbuktu, svenskar som ingår i EUTM och andra svenskar som arbetar för MINUSMA.

När detta skrevs var det annandag jul, och även fast vi är i Afrika så fick vi avnjuta ett fantastiskt julbord på julafton hos våra norska grannar och vi drack julmust och åt pepparkakor framför Kalle Anka!

Stöttningen till förbandet i Timbuktu består till största del av att få dit materiel och personal. I och med begränsad möjlighet med direktflyg till super campen, där svenskarna håller till, så har vi i Bamako en viktig funktion som transit. Hit kan bland annat fraktflygplanet C17 landa som rymmer både fordon, containers och paletter. Vår uppgift blir då att via FN-systemet att få upp materielen till förbandet. Viss materiel som förbandet behöver går att införskaffa lokalt, så det genomförs också regelbundna inköpsrundor i stan.

All personal som ska till Timbuktu stannar även till vid oss. Sedan får man flyga vidare antingen med våra inhyrda flygplan eller om man har tur får man sig en intressant flygupplevelse med FN-flyget.

Solnedgång på campen i Bamako.

NSE är en liten enhet och alla befattningar hjälper till för att lösa våra uppgifter. Arbetet kräver att vi alla är flexibla och hjälper varandra med det som krävs. Mali 09 sätts upp av Skaraborgs regemente, P 4, och således är huvuddelen från förbandet därifrån. På NSE är vi däremot en härlig blandning med personal från hela Sverige. Vi har personal från P 4, LSS, LedR, HKV, TrängR, Fmlog och även direktrekryterad personal.

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige!

/NSE

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

2 kommentarer

  • Charlotte 11 januari 2019 16:49

    Tack för hälsningen, det är spännande att läsa om ert arbete i Bamako!
    /Charlotte

  • Pernilla 8 januari 2019 20:19

    Härlig rapportering ;) vi har det bra i Sverige, ännu bättre när vi får läsa om er ”vardag” alltid kul ;)

    Med vänlig hälsning, Pernilla

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *