Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Rekord är till för att slås

Malistyrkan

Personal ur vaktstyrkan på Camp Nobel

Rekord är till för att slås brukar det heta i idrottssammanhang, men frågan är om inte detta rekordet är här för att stanna. Vid huvudingången till Camp Nobel sitter vaktstyrkan och håller koll på vilka som passerar in och ut ur campen. De håller även koll så att svensk personal passar på att göra chins och skriver upp det på chinstavlan. Under nyårsafton gick Mali 09 samman och slog rekordet i flest antal gjorda chins under 24 timmar. 1285 blev det innan solen gick ner och klockan passerade tolvslaget.

– Vi hade som mål att göra 1000 på en dag, men det råkade bli lite fler. Vi hoppas att de tidigare rekordhållarna inte tar illa upp och att de får möjlighet att komma ner igen för en ny chans, säger vaktchefen Gustav.

 

Skryttavlan som sitter vid vakten till Camp Nobel

Chins. Hitta ett räcke, häng med raka armar och dra upp dig tills hakan är över. Sen gör det igen 1285 gånger.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *