Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Tomten besökte Camp Nobel

Malistyrkan

Det blev en stämningsfull julafton på Camp Nobel. De röda tomteluvorna bröt av de ljusbruna uniformerna och julmusik spelades i matsalen. Hela dagen gick i julens tecken och höjdpunkten för många var när jultomten gled förbi och lämnade julklappar.

Julafton blev en dag som vi sent kommer att glömma. Förmiddagen var lite lugnare än vad vi annars är vana vid och många samlade kraft för att göra upp i det prestigefyllda julquizet. Det var riktigt jämt och domarna var tvungna att ta till utslagsfrågan för att kunna utse vilket lag som vann.

Julmiddagen som serverades bestod av allt från räkor och kött till mer klassisk julmat som Janssons frestelse. Det var många som för en stund kunde lämna öknen och föreställa sig en stämningsfull julmiddag hemma i Sverige. Vi lärde oss också att tomteskum och pepparkakor smakar nästan lika gott i Mali som hemma.

Under hela dagen rullade Kalle Ankas jul i biorummet och under kvällen bjöds det på ännu mer glögg, pepparkakor och egengjord knäck. Trots att vi är ett underrättelseförband och har bra koll på vad som sker i vår omgivning så var det många som blev överraskade när självaste tomtefar gled in på Camp Nobel och bjöd alla på julklappar.

Dagen rundades av med utomhusbio och sedan ett stämningsfullt julnattskorum. Vi hoppas att ni där hemma hade en minst lika trevlig julafton.

Magnus Frykvall, CO för Mali 09, medverkade även i P 4 Extra. Klicka här om ni vill höra intervjun från vårt julfirande.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

1 kommentar

  • Annica Janson 27 december 2018 19:54

    God fortsättning
    Vi tänker på er alla, en hedrande insats
    Härligt att ni delar med er av er vardag
    Hälsar Jensens Mor

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *