Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Dans och sång med våra sidoförband

Malistyrkan

Uppgifterna och tempot i insatsen varierar från dag till dag. Något som är säker är att det finns många olika uppgifter som det svenska bidraget löser och ibland dyker det upp sådant som vi kanske inte hade förberett oss på. Under veckan blev vi inbjudna till sidoförbandet från Burkina Faso och deras firande av FN-medaljen. Det blev en dag som vi från Mali 09 sent kommer att glömma.

 Firande började med en uppställning på Burkina Fasos camp, som ligger i FN:s integrerade supercamp där även den svenska campen finns, och sedan startade en snabbmarsch som innehöll sång, visselpipor, dans och applåder.

Förutom ett 20-tal svenskar var soldater och officerare från våra sidoförband från El Salvador, Nigeria, Ghana och Elfenbenskusten med och marschade. Slingan som vi tog gick runt i supercampen och mitt under marschen kunde soldaterna stanna upp för att börja dansa. Sedan fortsatte de framåt igen.

Firandet avslutades med rörlighetsövningar, danstävling och gemensam återhämtning. Många passade då på att prata och fotograferas med varandra. På vårt Instagramkonto kan ni se en kort film från marschen.

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

1 kommentar

  • maria w 7 december 2018 09:07

    Det är så uppskattat av mig att ni lägger ut såna här små inlägg. Fortsätt med det. Ha det så bra alla mali 09.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *