Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Snabba intryck av första tiden i Mali

Malistyrkan

Hoppas ni har det bra i hemma i Sverige. Dagarna på Camp Nobel rullar på och fasta rutiner, lagad mat och mycket arbete gör att tiden går fort. Vissa har varit här i några dagar och andra lite längre, men för samtliga börjar de första intrycken att lägga sig. Så här tycker Linn och Levi från Mali 09 om den första tiden på Camp Nobel.

 

 

 

Linn kom till Timbuktu några dagar tidigare än de flesta. Hennes sambo arbetade på Mali 08 och har varit ett bra stöd när allt varit nytt.

– Det känns skönt att få komma igång och blicka framåt. Jag trivs väldigt bra här på Camp Nobel, säger hon.

 

 

 

 

– Det känns som att jag börjar komma på plats. Maten är betydligt bättre än vad jag hade förväntat mig och det är mycket ödlor, säger Levi när han sammanfattar sina första intryck.

 

Är ni nyfikna på vilken mat som vi äter och hur gemensamma utrymmen i tälten, hygienbaracken och de omtalade ödlorna ser ut kan ni klicka på bilderna nedan.

 

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *