Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Mali 09 är på plats

Malistyrkan

Ett halvår av intensiva och lärorika förberedelser är förbi och nu är huvuddelen av Mali 09 äntligen på plats i insatsområdet.

När ni hemma i Sverige tände ljus under första advent stod personal från båda kontingenterna uppställda för överlämningsceremoni. Adam Camél, kontingentschef för Mali 08, och Magnus Frykvall, kontingentschef för Mali 09, skrev under överlåtandebrevet och nu är det Mali 09 som stöttar FN i fredsarbetet i Mali.
– Det känns bra att efter en lärorik och lång insatsutbildning få börja lösa den viktiga uppgift som det svenska förbandet har i Mali, säger Magnus Frykvall.

Vi från Mali 09 tackar samtliga från Mali 08 för en väl genomförd överlämning. Vi vill även passa på att hälsa våra anhöriga välkomna till Malibloggen. Skriv, ställ frågor och kommentera gärna. Vill ni läsa mer om ceremonin kan ni klicka er vidare till Försvarsmaktens hemsida.

 

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

3 kommentarer

  • Invictus 5 december 2018 19:26

    Ser fram emot att läsa om en lyckad mission och att allt kommer gå bra för alla inblandade... Kör hårt, peace

  • Kjell Persson 4 december 2018 19:58

    Lycka till och ta vara på tiden. Mvh Kjell

  • Pernilla 4 december 2018 15:38

    Ni är Gryma & gör ett toppenjobb

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *