Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Tack för oss!

Malistyrkan

Vi i Mali 08 tackar för vår tid i Mali och i rampljuset.

Den svenska örogsflaggan är halad och den svenska flaggan är hissad. Nu återstår bara hemkomstverksamhet, kontingentsmiddag och medaljceremoni på hemmaplan.

Adam Camél, kontingentschef Mali 08, har gjort sin tredje internationella insats och vet vad det innebär att vara hemma vid – han tackar alla anhöriga:

– Jag känner en oerhörd respekt för anhöriga till soldater och officerare. Jag hoppas att anhöriga är stolta över sina veteraner, jag är stol över dem, säger han.

Vi  önskar Mali 09 och våra kollegor i Minusma sort lycka till på vägen. Videon är ett axplock av bilder och aktiviteter under vårt halvår i FN-insatsen i Mali.

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

3 kommentarer

  • Malistyrkan 5 december 2018 15:21

    Hej Stefan. Tråkigt att du känner så. Vi på Försvarsmakten arbetar hårt för att våra soldater ska må bra före, under och efter sin insats. Vill du läsa mer eller behöver stöd så kan du läsa på Försvarsmaktens hemsida: https://www.forsvarsmakten.se/sv/anhoriga-och-veteraner/for-veteraner/

  • Stefan F 5 december 2018 12:27

    Det är lite svårt att glädjas med er, när man har sett hur illa ni behandla era soldater. När man får hem trasiga anhöriga, så tyvärr har jag inget förtroende för er verksamhet.

  • Anette Almstedt 3 december 2018 08:57

    Tack för er insats och för rapporteringen här i bloggen. Den är viktig av flera skäl. Dels för att vi anhöriga kan se hur er vardag ser ut vilket gör oss mindre oroliga. Den är också viktig när vår soldat har kommit hem. Det är lättare att prata om hans upplevelser när vi åtminstone har fått en liten inblick i hur det är. Så stort tack! Nu väntar vi otåligt på att vår soldat ska komma hem, vi längtar efter honom.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *