På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Stolt marinchef besökte Mali

Malistyrkan

Foto: Pelle Vamstad

Under ett par hektiska dagar har marinchef Jens Nykvist besökt Mail08 på plats i Timbuktu och huvudstaden Bamako.

Och han tycker att det är bra att Amfibieregementet, som tillhör marinen, kan ansvara för en utlandsmission under FN-flagg i sanden vid Saharas södra rand.

– Amfibieregementet kan verka både på havet och på land, och det är ett rent styrkebevis att marinen kan genomföra ett uppdrag som det här i Mail.

Under besöket i Mali följde Jens Nykvist bland annat med en grupp spaningssoldater på patrull i Timbuktu med omnejd, då också en fotpatrull i centrala Timbuktu genomfördes.

– Det viktigaste är självklart att träffa personalen på plats under en svår insats, långt hemifrån på en främmande kontinent. Det jag tar med mig härifrån är att jag är hur bra Mali08 löser uppgiften på plats och det stora engagemang som personalen visar. Som marinchef kan jag sammanfatta det med ett ord – stolthet, säger Jens Nykvist.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *