Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

EQ – om den lediga tiden utöver jobbet

Malistyrkan

Erik Qvintus, EQ, består av en liten grupp på tre personer. Alla individer i gruppen har tidigare varit insatta i någon internationell insats, detta knyter denna lilla grupp oerhört nära till varandra och det kanske skiljer oss från resten av förbandet. EQ arbetar egentligen dygnet runt men oftast ges möjligheten att på kvällarna ägna sig lite åt andra aktiviteter.

Foto: Christoffer Mansnerus/Försvarsmakten

Fysiska aktiviteter är något som vi på EQ ägnar kvällarna åt. Oftast går vi till gymmet eller så hittar man oss i löpslingan. Det är viktigt för alla på förbandet att vara aktiva på något sätt och vi är inget undantag. Det finns många olika alternativ om man vill vara aktiv på Camp Nobel exempelvis volleyboll eller pingis, man kan även spela fotboll med de andra nationerna på Supercampen.

För ett tag sen var även en person ur EQ med i campens egna FIFA-turnering, så det finns någonting för alla.

 

Senaste tiden har de lediga kvällarna spenderats med att spela Trivial Pursuit. Det är ett roligt sätt att få hjärnan att kunna fokusera på något annat än just insatsområdet och de bullrande AC-aggregaten för en stund.

Såklart saknar vi våra anhöriga hemma i Sverige, ofta brukar vi ringa dem för att höra om det är bra med dem och om något nytt har hänt.

Mvh EQ

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *