Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

SUAV-gruppen

Malistyrkan

SUAV står för Small Unmanned Aeriel Vehicle, det som i folkmun kallas drönare. SUAV-gruppen är den grupp som flyger drönaren.

Vi är en liten grupp som bedriver inhämtning med hjälp av drönare och kan lösa en mängd olika uppgifter. Det kan vara allt från att understödja spaningsgrupperna vid samverkan till att reka väg i terrängen vilket kan vara väldigt tidssparande.

Det flygs närmare varje dag, det kan röra sig om morgon, eftermiddag eller natt men ibland även hela dagarna och det gör att det sliter en hel del på materielen så det blir ganska mycket vård mellan operationerna och dagspatrullerna. Optroniken ska putsas, kardanen ska smörjas och ibland får man även äran att plocka ogräs.

Vi jobbar mycket, men förmodligen inte lika mycket som LP!

Livet här nere är annars rätt så lugnt. Om man bortser från djuren som vill äta upp en. (se bild) Den här lille rackaren hittades på chefens kroppsskydd under en ordergivning.

Vi är den ena halvan av ”Flygcellen” som det kallas här, där den andra delen består av TACP (se tidigare inlägg på bloggen). När vi får lite egen tid här nere brukar den gå till att slå TACP i volleyboll, NHL, pingis eller allt annat som vi gör tillsammans här nere, just eftersom vi är lite bättre i allt, nu senast i boule.

Fler bilder:

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *